Фіз актив — активний фагоцитоз

Фіз актив — активний фагоцитоз
Простому читачеві з назви цієї статті знайоме, ймовірно, лише слово «активний». А хтось, можливо, пригадає, що фагоцитоз пов'язаний з імунною системою. І дійсно, мова в цій статті піде про новий продукт компанії, який зміцнює наш імунітет.
Російський вчений В. І. Мечников у 1901 р. вперше вжив слово «імунітет» (від лат. immunitas — «вільний від чого-небудь») для позначення системи захисту організму від зовнішнього інфекційного агента. Коли бактерії, віруси, гриби, токсини або ракові клітини вторгаються в наш організм, імунна система приводиться в дію, розшукуючи иуничтожая їх. Імунні агенти системи активізуються, щоб нейтралізувати потенційно небезпечні мікроби. І. в. Мечников відкрив першу клітку імунної системи, яку назвали «фагоцит» або «макрофаги». Грецьке слово «фаг» означає «поїдання або пожирання». Фагоцитоз був відомий вченим і раніше, але тільки Мечников первымсвязал фагоцитоз із захисною функцією імунної системи. Можна сказати, що саме з відкриття фагоцитозу почалася клітинна імунологія. Основні функції імунної системи — це розпізнавання і видалення з організму всього чужорідного: мікробів, вірусів, грибків і навіть власних клітин і тканин, якщо вони під дією чинників навколишнього середовища змінюються і стають чужорідними. До них відносяться мутантні і пухлинні, пошкоджені і постарілі клітини, які постійно з'являються на протязі всього життя організму.
Ослаблення імунітету у сучасної людини стало головним питанням медицини і джерелом проблем зі здоров'ям. Комплексний вплив різних факторів пригнічує імунітет (різні хімічні агенти, радіація, куріння, надлишок пестицидів у ґрунті тощо ). Стрес і будь-які зміни в житті, навіть уявні, ассоційовані з посттравматичним стресом, можуть привести до ослаблення імунної системи. Як бачите, система дуже вразлива й потребує постійної турботи та підтримки. Ви можете їй допомогти, просто скоротивши споживання деяких продуктів. Так, наприклад, всі форми цукру, включаючи мед, впливають на здатність білих клітин крові знищувати бактерії. Повідомлення в журналі American Journal of Clinical Nutrition показує, що через тридцять хвилин після вживання більше 100 г глюкози, фруктози, сахарози, меду або фруктового соку відбувається скорочення на 50% здібності білих клітин крові до знищення інфекції і це може тривати протягом п'яти годин і більше (Примітка: американець в середньому споживає 150 р. цукру білого щодня). Надмірне споживання жиру також шкодить імунітету. Придушення імунітету може відбуватися навіть при незначному дефіциті заліза і селену, який існує у переважної кількості людей. Але є ще одна зростаюча загроза нашій імунного захисту — це бактеріальна стійкість до антибіотиків. Деякі експерти вважають, що до 50% приписів антибіотиків хворим не потрібні. Пам'ятайте, що антибіотики ефективні тільки проти бактерій! Вони повністю марні проти вірусів, які викликають застуду, грип та інші випадки запалення носоглотки.
За два останніх десятиліття через неправильне вживання антибіотиків (при ГРВІ, звичайних катарах верхніх дихальних шляхів) стійкість до багатьох антибіотиків підвищилася на 40 — 50%. Більш того зловживання антибіотиками може також викликати розвиток дріжджових і грибкових уражень. Часте використання антибіотиків може поставити під загрозу вашу імунну систему, стимулювати алергії, викликати ураження органів і тканин. Останні наукові дослідження показують, що збої в роботі імунної системи є справжніми провокаторами таких станів як серцеві хвороби, артрози, огрядність і розсіяний склероз. Наша імунна система підводить нас. Чим більше ми займаємося вивченням імунітету, тим більше розуміємо, що зміцнення нашої імунної системи — найкраща інвестиція з тих, що ми можемо зробити для продовження здоров'я і довголіття.
Компанія NSP пропонує новий фітокомплекс, який відноситься до групи імуномодуляторів — це «Фіз Актив». Його складові компоненти надають позитивний вплив на різні ланки імунітету, але, насамперед, вони стимулюють вироблення лейкоцитів і активізують роботу макрофагів.
«Фіз Актив» — це нова форма БАД в нашому асортименті, так як являє собою шипучі таблетки для розчинення у воді. Така форма смачного напою, замінником цукру в якому є сукралоза, безумовно, сподобається багатьом, особливо дітям. Таким чином складний склад БАД буде легко засвоюватися.
«Фіз Актив»:
• Підвищує опірність організму до інфекційних і вірусних захворювань, підсилює імунну систему.
• Прискорює процеси одужання і загоєння ран.
• Має антиоксидантну та протизапальну дію.
• Допомагає організму протистояти наслідкам стресу.
«Фіз Актив» містить наступні активні інгредієнти:
Ехінацея пурпурна. Корінні жителі Північної Америки здавна використовували цю рослину в народній медицині. У індіанців коріння ехінацеї завжди вважалися кращим засобом при укусах отруйних змій (звідси походить ще одна назва рослини — «зміїний корінь»), ехінацеєю лікували виразки, застуду. У ХХ столітті в багатьох країнах почали вивчати механізм дії ехінацеї на організм людини. Лабораторні дослідження показали, що ехінацея може діяти як антибіотик і має широкий діапазон дії проти багатьох видів вірусних та бактеріальних захворювань. З'ясувалося, що ехінацея має дуже цінною властивістю — здатністю підвищувати природні захисні сили організму шляхом стимуляції вироблення макрофагів і підвищення їх активності.Корейська женьшень традиційно використовується як адаптогену — помічника організму в боротьбі з шкідливими наслідками стресу. Корейська женьшень стимулює активність природних клітин-кілерів. Женьшень використовують як засіб проти раку, при зниженні пам'яті, зниження працездатності, депресії, цукровому діабеті, при перевтомі, при різних розладах нервової системи та захворюваннях шлунково-кишкового тракту (гастрит, виразка шлунка і дванадцятипалої кишки), запальні захворювання печінки, селезінки, нирок, кишечника, при ураженні суглобів, поліартриті, ревматизмі і багатьох інших захворюваннях. Женьшень чинить благотворний вплив навіть на абсолютно здорової людини, зміцнює його імунітет, продовжує молодість і саме життя.
Арабиногалактан — розчинний у воді полісахарид, часто зустрічається в рослинах, грибах і бактеріях. Найбільш часто його отримують з камедь акації або з модрини. Арабиногалактан активує систему комплементу, підтримує імунну систему шляхом стимуляції активності природних клітин-кілерів і макрофагів, причому кількість останніх і їх активність збільшується майже в 2 рази сильніше, ніж від впливу ехінацеї!!! Крім того, він є джерелом розчинних харчових волокон, які допомагають підтримувати нормальний баланс дружній мікрофлори (діє в якості поживного середовища, як пребіотик). Доведено, що нормальний мікробіоценоз кишечника безпосередньо пов'язаний з підвищенням захисних сил організму і імунітету. Вчені відкрили ще одну цінну властивість цієї речовини.
Арабиногалактан підвищує синтез жирних кислот з коротким ланцюгом, головним чином бутиратов і проприонатов. Ці специфічні жирні кислоти мають дуже важливе значення для здоров'я кишечника, і їх достатню кількість робить клітини товстої кишки більш стійкими до пухлинного росту, а так само до інших захворювань кишечника.
Бета-глюкан (и) — ще один активатор макрофагів. Це полісахариди одержувані з вівса, пшениці, водоростей, грибів і стінок дріжджів. Приєднуючись до макрофагам, вони стимулюють синтез цитокінів (інтерлейкінів, інтерферону та ін ), а також епідермальний фактор росту. Бета-глюкан таким чином роблять багатоплановий вплив на імунітет. Відбувається активізація імунної відповіді, посилення синтезу білків, підвищення метаболічної активності макрофагів, активації Т-лімфоцитів та індукції цитокінів. Останні речовини гідні найпильнішої уваги і, незважаючи на складність викладеного матеріалу, хотілося б, щоб читач o них дізнався б трохи більше.
Цитокіни — невеликі пептидні інформаційні молекули. Вони регулюють міжклітинні та міжсистемні взаємодії, визначають виживаність клітин, стимуляцію чи пригнічення їх росту, диференціацію, функціональну активність і апоптоз, а також забезпечують узгодженість дії імунної, ендокринної та нервової систем у нормальних умовах і у відповідь на патологічні впливу. Цитокіни активні в дуже малих концентраціях. Їх біологічний ефект на клітини реалізується через взаємодію зі специфічним рецептором, локалізованим на клітинній цитоплазматичної мембрані. Утворення і секреція цитокінів відбувається короткочасно і строго регулюється.
Групування цитокінів за механізмом дії дозволяє розділити цитокіни на наступні групи: прозапальні, протизапальні, регулятори клітинного і гуморального імунітету.
Ацетат цинку є необхідним елементом для підтримки імунітету. Цинк відповідає за нормальне функціонування нейтрофілів, природних клітин-кілерів і лімфоцитів, є ключовим елементом в антиоксидантній ферменті — супероксиддисмутазе.
Вітамін С (аскорбінова кислота) є одним з найпотужніших антиоксидантів. Він регулює згортання крові, нормалізує проникність капілярів, необхідна для кровотворення, надає протизапальну і протиалергічну дію. Вітамін С відіграє важливу роль в регуляції окислювально-відновних процесів організму, бере участь у синтезі колагену і проколагену, обміні фолієвої кислоти та заліза, а також синтезі стероїдних гормонів і катехоламінів, прискорює процеси загоєння, збільшує стійкість організму до різних інфекцій, а також зменшує ефекти впливу різних алергенів. Аскорбінова кислота покращує здатність організму засвоювати кальцій і залізо, виводити токсичні речовини.
Таким чином біологічно активна добавка до їжі «Фіз Актив» підвищує опірність організму до інфекційних і вірусних захворювань, допомагає організму протистояти наслідкам стресу, посилює імунну систему, прискорює процеси одужання і загоєння ран.
Склад — 1 капсула:
Вітамін С (аскорбінова кислота)
Арабиногалактан
Бета-глюкан
Ехінацея пурпурова (Echinacea Purpurea)
Екстракт женьшеню корейського (Korean Ginseng Extract)
Ацетат цинку
Додаткові інгредієнти: сорбітол кристалічний, сукралоза, лимонна кислота, бікарбонат натрію, бікарбонат калію, суміш цитрусова (натуральний ароматизатор), гідроксипропілцелюлоза, стеаринова кислота, стеарат магнію.
ЗАСТОСУВАННЯ: дорослим по 1 таблетці 1 раз на день під час їди, попередньо розчинивши 1 таблетку в 1 склянці води.
ПРОТИПОКАЗАННЯ: індивідуальна непереносимість компонентів продукту, вагітність, годування груддю.
- Витамин D и Covid: Первые исследованияВ крупном популяционном исследовании, проведенном в Израиле с 1 февраля по 30 апреля 2020 года, было установлено, что низкий уровень витамина D в плазме является независимым фактором риска заражения COVID-19. Исследование было опубликовано 23 июля вПовна версія статті
- Як протистояти ГРВІ та короновирусной інфекціїНавесні традиційно прийнято підтримувати імунітет організму, а тут ще коронавірус. Що робити?Повна версія статті