Продавець Продукція для здоров'я розвиває свій бізнес на Prom.ua 15 років.
Знак PRO означає, що продавець користується одним з платних пакетів послуг Prom.ua з розширеними функціональними можливостями.
Порівняти можливості діючих пакетів
Bigl.ua — приведет к покупке
Кошик
1371 відгук
+380 (50) 352-42-03
+380 (68) 776-78-93
+380 (93) 592-07-83
Продукція для здоров'я
Кошик

Наша печінка: що вона любить

Наша печінка: що вона любить

Ми всі знаємо, що печінка – один з найважливіших органів людини. А чи добре ми представляємо яку роль виконує печінка в нашому організмі?

Наша печінка:

Знешкоджує різні чужорідні речовини, алергени, отрути і токсини, у тому числі небезпечні ліки, перетворюючи їх менш токсичні або легко видаляються з організму речовини.
Робить безпечними кінцеві продукти азотистого обміну, такі як аміак, який печінка перетворює в сечовину, а вона в свою чергу виводиться з організму нирками.
Переробляє токсичні продукти мікрофлори кишечника.
Синтезує холестерин, необхідний для міцності клітинних стінок всіх тканин нашого організму, ліпіди і фосфоліпіди. Регулює ліпідний обмін.
Виробляє жовч, яка необхідна для переварювання їжі. Печінка людини виробляє близько 600 мл жовчі в добу.
Виробляє білки, що забезпечують згортання крові (фібриноген, протромбін) і розріджують кров (гепарин).

В цілому печінка виконує більше 500 різних функцій. Такий напружений режим роботи протягом життя людини негативно позначається на цьому органі, який іноді «втомлюється» і потребує нашої турботи.

Спеціально для вас ми склали список «улюблених» і «нелюбимих» продуктів печінки.

Що вона «не любить»?

Продукти, які піддалися обробці – стерилізації, пастеризації, а також містять барвники, консерванти.
Мариноване, копчене, смажене, а також гострі страви і приправи.
Сосиски та ковбаси, готовий фарш (вони містять нітрати і надто навантажує печінку).
Кислі ягоди (журавлину, ківі), редьку, редис, часник, сало.
Жирне м'ясо (особливо свинину і баранину), м'ясо гуски і качки.
Фаст-фуд, жирні та солодкі пироги і торти.
Спиртне, в тому числі пиво, міцну каву без молока.
І звичайно ж, печінка не любить «палити».

А що «любить» печінка?

Дієту з нежирними, приготованими на пару стравами.
Овочі. Тут лідируюче положення у моркви, капусти, буряків, кукурудзи, помідорів, огірків, а також у кабачків, гарбуза, петрушки, кропу.
Банани, фініки, чорнослив, родзинки, яблука, айву, гарбуз.
Нежирну рибу: форель, тріску, судака, коропа. З м'яса більше «любить» телятину і індичку.
Сир, кефір (типу йогурту), свіже молоко, сир, яйця (у вигляді омлету).
Мед! По одній чайній ложці двічі на день за 30 хвилин до їжі.
Хліб з цільного зерна, крупи (тобто продукти, що містять клітковину).
Чистий некип'ячену, «живу» воду.
    Лів Гард НСП.

Біологічно активна добавка до їжі Liv-Guard від NSP розроблена з урахуванням сучасних знань в області біохімії і токсикології, складена тільки з натуральних природних сполук і є потужним засобом для відновлення печінки і підтримки її діяльності. Liv-Guard містить екстракти двох лікарських рослин: розторопші плямистої та кульбаби, а також β-каротин і вітамін С, які володіють антиоксидантними властивостями і захищають клітини печінки від дії токсичних речовин. До складу також входять холін і інозитол, що запобігають жировій інфільтрації печінки.

Інші статті

Наскільки вам зручно на сайті?

Розповісти Feedback form banner